Tentokrát ale ne proto, aby se nechali odvézt za prací, na nákup, za známými nebo k lékaři. Využili totiž den otevřených dveří v areálu společnosti.
Dozvěděli se o novinách v autobusové přepravě, které se chystají, zatleskali oceněným řidičům, ale mohli si i zavzpomínat.

„Podívej, ten kloubový autobus. S tím jsem ještě já jezdil do Prahy na vysokou. Seděl jsem vždycky vzadu s kamarády. No to je nostalgie, určitě se v něm dneska spolu projedeme," ukazoval pan Jan Víšek jeden z vystavených starých autobusů svému devítiletému synovi.

Návštěvníci se v některých autobusech mohli projet. I díky slunečnému počasí, které v sobotu ještě v poledne panovalo, byl největší zájem o starý otevřený Karlštejnbus, jakýsi kabriolet mezi autobus.

Ale došlo i na demolici jednoho z vozidel. A o tu se postarali policisté a hasiči se záchranáři. Nejprve se se svou rychlou akcí záchrany rukojmích a odzbrojení pachatelů předvedla zásahová jednotka Policie ČR. Následně hasiči a záchranáři předvedli vyproštění raněného řidiče.