„Šťastnou maminkou se stala paní Petra Čepelová z Křižatek u Berouna, která přesně v 13.32 hodin dcerku porodila. Ta vážila 3,30 kilogramů a měřila 48 centimetrů," uvedl za Nemocnici Hořovice její tiskový mluvčí Konstantinos Tsivos.

Novopečená maminka si hořovickou nemocnici vybrala nejen kvůli blízkosti, ale také z důvodu pozitivních referencí od známých. To, že se malá Emily stala tisícím miminkem hořovické nemocnice, mladou maminku velmi překvapilo. Moc ji potěšily gratulace od primáře gynekologicko-porodnického oddělení Aleše Klána, od primářky neonatologického oddělení Mileny Dokoupilové a také od hlavní sestry Nemocnice Hořovice Blanky Červenkové.

Delegace vedení nemocnice obdarovala maminku nejen květinou. „Tisící miminko je v naší porodnici vždy velká událost, a proto maminky obdarováváme květinou i balíčkem z lékárny. Naše porodnice je už známá po celém Středočeském kraji a může směle konkurovat i největším pražským porodnicím. Jezdí sem nejen maminky z regionu, ale také z Prahy a jiných měst republiky, které sem láká příjemné a moderní zázemí, profesionální a laskavý personál," konstatuje ředitel Nemocnice Hořovice Luděk Pelikán.

Výběr hořovické porodnice považuje novopečená maminka za samozřejmost, a to nejen proto, že je nejbližší místu jejího bydliště. „Vůbec jsem nečekala, že mi přijde za nemocnici popřát tolik lidí. Je to moc příjemné a milé," řekla šťastná maminka Petra Čepelová, která nad výběrem hořovické nemocnice dlouho nepřemýšlela. „Slyšela jsem od kamarádky, která zde porodila dvakrát, že tu byla spokojená, a tak jsem chtěla rodit tady. Musím říct, že ji dávám za pravdu. Prostředí je pěkné, sestry a doktorky milé," dodala čerstvá maminka.

Je všeobecně známo, že hořovická porodnice je stále vyhledávanější. „Podle našich údajů vyplývá, že během let počet porodů stabilně stoupá" konstatuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Klán. „Každý rok přivítáme tisící miminko o něco dříve, což jen dokazuje, že je naše porodnice stále známější. Poprvé v historii máme tisící miminko a tisící porod již v srpnu. Oproti loňsku vykazujeme v této chvíli nárůst o sedmdesát porodů. Podle všeho bude letošní počet porodů rekordní. Potěšující výsledky jsou odrazem modernizace porodnice a také výsledkem práce vysoce kvalifikovaného týmu lékařů, zdravotních sester a ošetřujícího personálu", dodává Klán.