OTEVŘENÍ MUZEA: 
ŘÍJEN

Pronajme je Muzeu Českého krasu Beroun, které zde vytvoří expozice sbírkových předmětů Hořovicka. Stavební práce budoucího regionálního muzea mají být dokončené příští týden. „Práce se rozrostly, proto jsme souhlasili s dodatkem. Ten zohledňuje, že by stavební práce měly být hotové do konce září,“ konstatoval místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík.

Město mělo prostory pro muzeum připravit stavebně, Muzeum Českého krasu začíná připravovat mobiliář a vybavení. „Slavnostně by mělo být otevřené 6. října, kdy bude definitivně hotová jedna místnost, a to i s vybavením,“ sdělil Ondřej Vaculík s tím, že další dvě budou připravené stavebně.

Pro návštěvníky slavnostního otevření bude připravena videoprezentace, jak bude celé muzeum vypadat. „Přes zimu se budou připravovat expozice a celé muzeum bude otevřené na začátku jarní sezóny příštího roku,“ zmínil místostarosta Ondřej Vaculík.

OTEVŘENÍ KNIHOVNY: LISTOPAD

Práce na adaptaci knihovny probíhají podle harmonogramu. Nyní se pokládaly dlažby, hlavní stavební práce skončí přibližně do měsíce a začne se zařizovat interiér. Hořovičtí se domnívají, že termín do konce listopadu bude s největší pravděpodobností dodržený.

Se vznikem nové městské knihovny souvisí prodej původní budovy. „O prodeji staré knihovny budeme rozhodovat na veřejném jednání zastupitelstva ve středu 21. září od 18 hodin v klubu Labe. Zatím se nám přihlásili dva zájemci,“ konstatoval starosta Hořovic Jiří Peřina.

Místostarosta Ondřej Vaculík doplnil, že součástí oprav ve Starém zámku by mělo být pořízení nového veřejného osvětlení, stávající je zastaralé a provizorní. Mělo by mít podobu stylových lamp, které jsou již v centru města.