Za dobu svého starostování, mimochodem nejdéle sloužící starosta v historii Berouna. Měl a stále má své příznivce, stejně tak své odpůrce. Jiří Besser zkrátka stále v Berouně vzbuzuje vášně, a to i 6 let po odchodu z radnice.

Berounský deník se rozhodl s Jiřím Besserem připravit rozhovor. A ne náhodou v této době. Při výzvě na sociálních sítích se objevily názory, proč právě on a proč po tolika letech.

Důvod je zřejmý. Jako nejdéle sloužící porevoluční starosta stále u lidí vzbuzuje zvědavost a emoce, ať už kladné nebo záporné. A za druhé, neříká se snad, že stále tahá za nitky v komunální politice? Tak se třeba konečně dozvíme pravdu.

Za třetí, a to především, byl to právě Jiří Besser, který zakládal Nezávislé Berouňáky. A byť už s nimi oficiálně ani na kandidátce není spjatý, lze očekávat, že ho osud tohoto sdružení nemůže nechat chladným.

V pátečním  vydání Berounského deníku na straně 3 tak přinášíme rozhovor s mužem, který místo kariéry zubního lékaře spojil podstatnou většinu svého aktivního života 
s politikou. Přitom možná stačilo málo, a dodnes by právě vám vrtal zuby.

„Kdo ví, kdybych tehdy neměl zdravotní problémy se zády, možná bych komunální politiku ani nezkoušel," svěřil se nám při našem vyprávění Jiří Besser.
Někdy skutečně stačí málo a změní se vám život. A někdy i zdravotní problém vám může otevřít cestu, kterou byste se jinak nevydali.