Jak vlastně vznikla myšlenka přihlásit se do tohoto projektu, na to jsme se zeptali ředitelky Klubíčka Aleny Peckové: „Sháníme peníze na přístavbu domečku ve Vráži, kde s našimi klienty žijeme. Potřebujeme vybudovat společenskou, relaxační místnost a dílnu, kde můžeme s našimi klienty tvořit. Předložili jsme proto projekt, s nímž jsme se dostali do užšího výběru. Nakonec jsme uspěli a jsme jedni ze čtyř neziskových organizací, které byly pro letošní charitativní adventní koncerty vybrány."

Pro Klubíčko je to veliký úspěch. Teď si jen musí držet palce, aby se vybral od veřejnosti během koncertů dostatek peněz. „Pokud bude financí víc, chtěli bychom vybudovat ještě požární schodiště, abychom měli lépe přístupné první patro," říká ředitelka.

Ačkoli adventní koncerty budou až v prosinci, štáb České televize přijel natáčet materiál pro představení Klubíčka už ve čtvrtek 22. září. „Budeme natáčet přímo ve Vráži v našem domečku, pak se bude točit rozhovor s rodinou jednoho našeho klienta, dále s rodinou, kde matka klienta je zároveň naše zaměstnankyně a nakonec pojedeme do Chyňavy do místní zoo," popsala průběh natáčení Alena Pecková.

Dodejme, že adventní koncert věnovaný právě Klubíčku bude v České televizi vysílán 11. prosince. Všechny čtyři vybrané neziskové organizace pak budou poděleny spravedlivě 
o výnos z této sbírky každá rovným dílem.