Přestože je zámek lehce vzdálen městskému centru a pro některé lidi tak dost daleko, čtenáři si cestu do knihovny na zámku už našli.

„Jsem přesvědčená, že bude vše jako dříve. Část čtenářů, řekla bych tak dvě stě, už přišla," uvedla pracovnice králodvorské knihovny Anna Šestáková a dodala: „Těm, co to mají nyní k nám trochu z ruky, to bude asi trvat déle, ale zase přišli noví čtenáři, kteří bydlí kousek od zámku."

K tomu, že čtenáři přišli do nové knihovny celkem rychle, přispěla i akce, kterou městská knihovna zorganizovala.

„Oslovili jsme místní školy, aby se k nám děti přišly podívat. Během několika dnů jich přišlo kolem sto osmdesáti. Prohlédly si to tady a už máme i nové čtenáře," uvedla pracovnice knihovny s tím, že podobnou akci nemohly v bývalých prostorách, kde knihovna sídlila, zrealizovat.

„Do knihovny v počapelské základní škole by se nikdo tolik dětí najednou nevešlo. Na zámku teď máme prostory daleko větší," podotkla knihovnice.

Knihovnu už navštívily také děti z počapelské základní školy. „Chtěli jsme, aby si děti do knihovny našly samy cestu. Proto jsme vyhověli žádosti knihovny a se žáky druhé až páté třídy ji navštívili v rámci vyučování," uvedl ředitel počapelské základní školy Vladislav Krabec.

Děti měly k dispozici celé prostory nové knihovny i internetovou čítárnu. „Do knihovny nechodím. Čtení mě moc nebaví, raději koukám na filmy, ale tady se mi líbí. Mají tady hezké knížky," svěřila se devítiletá Maruška z Králova Dvora.

V současné době má králodvorská knihovna kolem 400 čtenářů a kolem 18 tisíc knih.

„Měli jsme jich více. Během stěhování, které proběhlo v létě, jsme ale hodně titulů odepsali. Teď zde máme nové knihy,které se hodně půjčují. Kromě toho reagujeme na poptávku čtenářů a nové tituly kupujeme podle toho, co chtějí," poznamenala Anna Šestáková.