Město na opravu brány i přilehlé zámecké zdi hodlá získat dotaci z Fondu kultury Středočeského kraje ve výši 600 tisíc korun. Původně to mělo být 700 tisíc korun, ale výše požadované dotace byla nakonec snížena o sto tisíc korun.

Tuto investiční akci by mělo město spolufinancovat minimálně částkou ve výši pěti procent z celkově uznatelných nákladů projektu.

Přípravou všech dokumentů k vypsání výběrového řízení na projekt „Oprava zámecké brány, včetně zdi – II. etapa" zastupitelé Králova Dvora pověřili starostu města Petra Vychodila.

Případné vícepráce, ale maximálně ve výši dvaceti procent vysoutěžené ceny bez daně z přidané hodnoty, bude z pověření zastupitelů Králova Dvora schvalovat rada města.

Druhá brána patří stejně jako ta první k dominantám králodvorského zámku. Rekonstrukci první zámecké brány, která je součástí zdi u Plzeňské ulice, se městu podařilo zrealizovat na konci loňského roku.

„Jsem rád, že se nám opravu zchátralé zámecké brány u Plzeňské ulice podařilo loni dokončit. Každý, kdo naším městem projížděl, ji viděl a byl určitě jejím stavem nemile překvapen. To se nyní změnilo," uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Stejně jako na druhou zámeckou bránu i na tu první u Plzeňské ulice město žádalo o dotaci z Fondu kultury Středočeského kraje a dostalo ji.