Slavnosti se budou stejně jako v uplynulém roce konat v areálu zámku v Králově Dvoře a obyvatelé města se mohou těšit na zajímavý program s VIP hostem. Letos jím bude zpěvačka Monika Absolonová, která zazpívá návštěvníkům slavností ve 20.45 hodin.

„Je sice těhotná, ale té prý nezabrání zazpívat své největší hity ani pokročilé stádium těhotenství," uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Zpěvačku vystřídají The Robots se svým tanečním uměním. Roboti mají na svém kontě titul mistra světa v tanečním stylu electric boogie.

Program městských slavností začne v areálu zámku ve 14 hodin. Na nádvoří bude hrát staročeská kapela Třehusk, v prostoru před zámkem bude stan s vystoupeními pro děti a hlavní program pak je připraven ve velkém stanu za zámkem.

Až do 17. hodiny se budou v hudební produkci střídat kapela Funny, hrající české i světové hity, se středověkou hudbou osmičlenné skupiny Grál. Přesně v 17 hodin zazpívají Jitka Asterová, Bořek Slezáček, Michael Foret a Michaela Nosková písně ze slavného muzikálu Mamma Mia.

Obyvatelé regionu mohli jejich vystoupení zhlédnout už v červenci v rámci koncertu Pavla Vítka v hradu Karlštejn. Po jejich temperamentních písních se na pódium opět vrátí kapela Funny, kterou v 18:45 hodin vystřídá původním povoláním dřevorubec, řidič kamionu, ale hlavně první vítěz soutěže X Factor, zpěvák Jiří Zonyga.

Celý program uzavře ve 22 hodin velký ohňostroj.