Po roce se v sobotu 20. září můžete opět těšit na charitativní hudební festival Berounské Letorosty, který se uskuteční v Autokempu Na Hrázi v Berouně. Připraveno bude i tradiční dětské dopoledne. Vstup na festival je tradičně zdarma. O Letorostech pověděl více jejich organizátor, senátor Jiří Oberfalzer. 

Opět se podařilo festival uspořádat, na co se mohou návštěvníci Berounských Letorostů v letošním roce těšit?
Jsem šťastný, že se nám podařilo získat sponzorské příspěvky, a festival se tak bude konat a bude opět zdarma. Snažili jsme se nabídnout mix osvědčených jmen, která slavila v minulých letech v Berouně úspěch, ale zároveň jsme chtěli představit také hudebníky, kteří u nás ještě nehráli. Výsledkem je myslím skvělá sestava, ze které si vybere každý.

A na co konkrétně se můžete v berounském kempu těšit?
Těšit se můžete třeba na Visací zámek, Aleše Brichtu se svým bandem, Marka Ztraceného, Rybičky 48, Olgu Lounovou, Xindla X, kapelu Moped a další. Nezapomněli jsme ani na děti, a opět tak bude dětské dopoledne, které organizujeme ve spolupráci s Rodinným centrem Slunečnice.

Berounské Letorosty již tradičně pomáhají neziskovým organizacím v regionu, bude tomu tak i v letošním roce?
Pevně věřím, že ano. V minulosti jsme dokázali prostřednictvím mého Nadačního fondu Letorosty věnovat na dobročinné účely již přes dva miliony korun. I letos chceme dát co nejvíce. Bude záležet i na návštěvnících, aby dorazili a utratili na festivalu nějaké peníze za občerstvení. Čím více jich bude, tím více budeme moci pomáhat. Jako tradičně bude výtěžek věnován vybraným organizacím na Berounsku. Srdečně zvu na Berounské Letorosty a se všemi se těším na viděnou.