V šestém ročníku soutěže Lochovický váleček posuzovala a ochutnávala třináct soutěžních vzorků tříčlenná porota. Patřil do ní i redaktor Berounského deníku. Hodnotil se vzhled, chuť a originalita vánočního cukroví.

A kdo v soutěži, která se konala na lochovickém statku, zvítězil? První místo obsadil Jaroslav Jirásek. Ten cukroví do soutěže přinesl, napekla ho jeho dcera Soňa, která letos připravila obdivuhodných čtyřiadvacet druhů. Do soutěže vybrala kávová zrna a čoko koláčky.

Druhé místo patří Jiřímu Škrochovi a třetí příčku obsadila Markéta Mandíková. Ta měla při pečení zdatné pomocníky. „Pomáhaly mi děti. Ondra s Aničkou se přišli na soutěž i podívat," sdělila Markéta Mandíková, která napekla deset druhů. Výherci obdrželi věcný dar a pozvání do dalšího ročníku soutěže. Té se budou moci samozřejmě zúčastnit i všichni ostatní zájemci.

Po soutěži mohli cukroví ochutnat všichni návštěvníci. K tomu jim na statku zněly vánoční koledy. Tradiční setkání pořádala místní organizace SR 2000, která se připojila i k letošní akci Deníků Česko zpívá koledy. „Vzhledem k tomu, že jsme se letos přihlásili poprvé, tak nás sice nebylo moc, přibližně třicet lidí, ale o to víc jsme si to užili a doufám, že jsme tímto zahájili další pěknou tradici, na kterou se budeme společně v Lochovicích těšit," uvedla za pořadatele Renata Schumová, která na závěr připomíná, že v sobotu 7. ledna se na lochovickém zámku uskuteční tradiční novoroční koncert. Hudební setkání začíná ve 14 hodin. I v letošním roce bude spojený s tříkrálovou sbírkou.