Mnoho měsíců však zadrženému muži trestná činnost procházela. Vykradených nemovitostí po sobě zanechal pořádné množství. Do rodinných domů v Berouně, Králově Dvoře a Hořovicích se vloupával mnohdy během pár minut.

„Svou trestnou činnost páchal většinou v dopoledních hodinách, kdy vždy vyčkal, až majitel domu odejde pryč. V některých případech mu na vykradení domu stačilo, když majitel odešel na dopolední nákup," vysvětlila k případu mluvčí berounské policie.

Pachatel použil k vniknutí do domů vždy násilný způsob a uvnitř bral vše, co mu přišlo pod ruku.
„Poškozeným zmizela drahá elektronika, šperky, peníze a mimo dalších věcí dokonce i potraviny," upozornila Marcela Pučelíková.

Kriminalisté se početnými vloupáními intenzivně zabývali, vyhodnocovali zajištěné stopy, monitorovali místa a tipovali možné pachatele.

Na horkou stopu je přivedly také poznatky z kriminálně závadového prostředí a postřehy všímavých občanů.

Veškeré nashromážděné indicie je dovedly až k podezřelému osmadvacetiletému cizinci, který se v minulosti obdobné trestné činnosti dopouštěl na území své domoviny. Delší dobu se však zdržoval na území města Hořovice," uvedla policejní mluvčí.

Tak dlouho hledanému pachateli trestná činnost procházela, až v první polovině srpna nečekaně spadla klec. Kriminalisté muže zadrželi přímo ve městě Hořovice.

Na základě dosavadního šetření mu kriminalisté zatím prokázali patnáct případů vloupání. „I nadále ale dochází k vyhodnocování dalších stop, rovněž byla provedena domovní prohlídka, při které byly zajištěny věci pocházející z trestné činnosti, u nichž budou policisté zjišťovat majitele," vysvětlila Marcela Pučelíková.

Počet vykradených domů tedy ještě nemusí být konečný. Policisté předpokládají, že obviněný muž by mohl mít na svědomí přes dvacet těchto případů. Celková způsobená škoda, která poškozeným vznikla, dosáhla zatím čásky 1,3 milionu korun.

Policisté zadrženému pachateli sdělili obvinění hned z několika trestných činů a to: krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za to vše mu nyní v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce dva roky až osm let. V současné době je obviněný muž stíhán vazebně.