Měla to umožnit nová vyhláška města Hořovice o zákazu požívání alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek na veřejném prostranství, která měla vejít v platnost 15. července.

To se však nestalo. Tato vyhláška byla sejmutá z úřední desky ještě před nabytím její účinnosti.„Město Hořovice se snažilo omezit i pohyb zjevně podnapilých osob na veřejném prostranství, neboť je to problém, který hořovické občany velmi ruší. Bohužel takto přísné omezení nebylo možné stanovit vyhláškou, což bylo také důvodem jejího sejmutí," konstatoval místostarosta Hořovic Petr Bakule.

Jak dále místostarosta Hořovic uvedl, rada města Hořovice znovu předloží obdobnou vyhlášku v přepracovaném znění do příští schůze zastupitelstva, která se uskuteční v září tohoto roku. Tím hodlá město Hořovice nadále bojovat proti projevům alkoholismu, výtržnictví, vandalismu a jinému rušení občanů Hořovic.

V případě, že zastupitelé upravenou vyhlášku schválí, bude moci městská policie zakročit proti těm, kteří budou požívat alkoholické nápoje na veřejném prostranství, nebo se zde budou zdržovat s otevřenou lahví nebo jinou nádobou s alkoholickým nápojem. Zákaz se bude vztahovat i na omamné a psychotropní látky.

Vyhláška vymezuje i místa, ke kterým se bude zákaz vztahovat. Jedná se například o Palackého náměstí, náměstí Boženy Němcové, Panskou zahradu, okolí škol nebo místa kolem nákupních center.