Jednou z lokalit, ve které řidiči postrádají prostor na parkování, je okolí mateřské školy v Zahradní ulici.

„Přestěhováním dětí z mateřské školy v ulici Žižkova do nové budovy mateřské školy v ulici Zahradní mají někteří rodiče problémy s parkováním. Rozumím této situaci. V dnešní uspěchané době rodičům vyhovovala mateřská škola v ulici Žižkova, kde to od auta do šatny měli cca 30 metrů, a proto se dovolávají parkoviště," vysvětlil starosta Zdic Antonín Sklenář.

Mateřskou školu v Zahradní ulici v současné době navštěvuje celkem 168 dětí. Pro většinu z nich přijíždějí rodiče osobním vozidlem. Pro tak velký počet automobilů by město muselo vybudovat rozlehlé parkoviště.

„Pokud by všichni přijížděli autem, tak stejně v daném prostoru nelze pokrýt kapacitu parkování pro všechny rodiče. Někteří kritizují, že tam místo otočky mělo být parkoviště. Uvedená otočka byla ale zřízena pro služební zásobování provozu mateřské školy a jako bezpečnostní zóna pro vstup do mateřské školy," uvedl Antonín Sklenář.

Problémy s parkováním částečně u školky řeší odstavné plochy u Domova V Zahradách. Ostatní musí zanechat vozidlo před zdravotním střediskem nebo za ním.

Nedostatek parkovacích míst v této lokalitě začali představitelé Zdic řešit už začátkem loňského roku. Problém má vyřešit rozšíření parkovacích ploch u zdravotního střediska. Rada města už na tento záměr zadala projekt, na kterém se pracuje.