„Policie proti podezřelému mužovi zahájila trestní stíhání,“ sdělila  Berounskému deníku policejní mluvčí Lenka Uriánková.
Policisté podezřelého pěstitele marihuany obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněný přibližně od ledna do devětadvacátého března letošního roku pěstoval rostliny v uměle vytvořených podmínkách,  s cílem vyrobit z nich drogu marihuana, a to za účelem jejího následného prodeje a finančního zisku,“ upozornila Lenka Uriánková.

Při domovní prohlídce policie v domě našla rovněž předměty a přípravky sloužící k pěstování rostlin konopí Indoor způsobem, včetně kompletního technologického zařízení a zavlažovacího systému. Tím se tak potvrdilo, že  měl dotyčný muž v úmyslu z konopí vyrábět omamnou a psychotropní látku.

„Dopustil se tím jednání, které bezprostředně směřovalo k dokonání trestného činu. K jeho dokonání však nedošlo,“ poznamenala mluvčí berounské policie.

Mladý muž ale přesto skončil  ve vazební věznici. Přitížilo mu, že vyhrožoval násilím a těžkou újmou na zdraví svému příbuznému. Dožadoval se po něm vydání několika tisíc korun. Což v příbuzném vzbudilo důvodnou obavu o jeho život a zdraví, a tak vše nahlásil policii.