„Jde o docela dobrý začátek sezony, zachránil nás teplý červen,“ přiznává Jaroslav Pelán, ředitel Městské správy bytového a nebytového fondu, která hořovický aquapark se čtyřmi bazény, toboganem a dalšími vodními atrakcemi provozuje.


Když přeje počasí a teploty jsou opravdu typicky letní, za dva měsíce letních prázdnin do Hořovic zavítá vždy okolo třinácti tisíc návštěvníků. „To je počet, při kterém aquapark vydělává. Když bude o prázdninách ještě nějakých patnáct dní v kuse teplých, tak bychom se mohli letos na toto číslo dostat,“ věří Jaroslav Pelán.

Ilustrační foto.
Na Berounsku zatím burkiny v bazénu neřeší


Před začátkem sezony se v letošním roce prováděly ze stavebního hlediska jen opravy zámkové dlažby na ochozech a dlaždic bazénu a nezbytná údržba. Novinkou je rozšíření stánků s občerstvením.


„Původní občerstvení nebylo zrovna nejlepší, proto jsme si zajistili tři nové stánky s běžnou nabídkou, jako je párek v rohlíku, hranolky, zmrzlina či další sladkosti pro děti,“ doplňuje ředitel Městské správy bytového a nebytového fondu v Hořovicích.

Festival Hrady.CZ pod Točníkem
Pod Točníkem v pátek startuje největší hudební festival Hrady.cz


V době prázdnin je možné aquapark navštívit každý den od 10 do 19 hodin. Podmínkou otevření je vhodné počasí. Celodenní vstupenka pro dospělé stojí 80 korun, pro děti do 15 let 40 korun a rodinná vstupenka vyjde na 180 korun. Po 16. hodině zaplatí všechny uvedené skupiny polovinu základní sazby. Děti do 6 let, senioři nad 70 let a lidé s průkazkou ZTP a ZTPP mají vstup zdarma.