Stavba se nachází na samotném začátku. „V současné době máme připravené základové pasy,“ uvedl starosta města Žebrák Daniel Havlík s tím, že pavilon se dvěma třídami by měl být dokončený do konce letošního září.

O přístavbě dalšího pavilonu Žebráčtí začali jednat 
v roce 2015. „A to v době, kdy ředitel školy oznámil, že už nemáme možnost rozšíření nebo předělání tříd,“ konstatoval starosta Daniel Havlík s tím, že situaci by neradi řešili předěláním učebny na vaření.

„Nechtěli bychom o ni přijít. Kromě jiného i proto, že do ní byly vložené finanční prostředky. Raději volíme variantu nového pavilonu,“ vysvětlil starosta města Žebrák.

Na přístavbu školy Žebráčtí získali dotaci z ministerstva financí v přibližné výši čtyři a půl milionu korun. Zbývající část ze sedmi milionů uhradí město. Jde o částku, která pokryje 
i nákup vybavení, jako jsou lavice, tabule, nábytek a podobně. V současné době dochází do Základní školy 
v Žebráku 315 dětí.

Než se na konci června se školou na slavnostním ukončení rozloučí, čeká je zpestření vyučování v podobě tradiční akce s názvem Poznávej své okolí. „Žáci navštěvují kulturní památky v okolí, program je vždy přizpůsobený jejich věku,“ upřesnil ředitel Základní školy Žebrák Ladislav Šnajdr.