Úplná uzavírka této silnice byla Rozhodnutím z Odboru dopravy Městského úřadu Beroun sice povolena od 2. září do 31.října, ale investor opravy Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje požádal o její prodloužení aniž by o tom informoval obec, které se to nejvíc týká.

A proč tomu tak je? Podle zjištěných informací to vypadá, že silničáři nestihli včas požádat o provedení kolaudace a opravená opěrná zeď nebyla do daného termínu zkolaudovaná.

„Do dnešního dne neobdržel náš úřad jakoukoliv informaci o tom, že by tato uzavírka měla být prodloužena. Bylo proto pro nás velmi nemilou informací, že jsme se dnes vlastním šetřením (ne, že by nás někdo jako dotčenou obec informoval), dozvěděli, že uzavírka má být prodloužena z důvodu, že není provedena kolaudace stavby," potvrdila ve čtvrtek starostka Nižboru Kateřina Zusková.

Shánění jakýchkoliv informací o tom, kdo může za to, že stavba nebyla zkolaudována v řádném termínu, a to do konce povolené uzavírky, bylo zbytečné. Nikdo za nic nemůže. Silničáři tvrdí, že o kolaudaci požádali včas.
„„Stavební práce už skončily a stavba byla předána. Protože ještě ale neproběhla její kolaudace, o kterou jsme požádali, uzavírka silnice trvá. Kolaudace bude asi v příští týden," uvedl za silničáře Ladislav Bak. A jak si s tím vším poradí řidiči a vedení obce?

„Řidičům, kteří volají, říkáme, že víme jen o uzavírce do konce měsíce, a ona to vlastně není pravda. Ale co na tom, že si někdo bude povídat o tom, že na úřadu v Nižboru jsou úplný „blbci", kteří nevědí, co se jim v obci děje," uvedla Kateřina Zusková.