V roce 2013 jí dokonce její dodavatel vypověděl smlouvu. Tu se téměř po třech letech podařilo novému vedení obce se Saveou znovu uzavřít v loňském roce.

„Závod Savea nám po celou dobu pitnou vodu dodával, ale bez smluvního vztahu. V loňském roce se nám s ním podařilo na dodávky pitné vody smlouvu znovu uzavřít," informovala starostka Nového Jáchymova Dagmar Vlachová.

Smlouva se Saveou obci zaručuje předpokládaný roční odběr přibližně 40 tisíc kubíků vody. Roční průměr se v obci pohybuje kolem 25 tisíc kubíků.

V současné době se v Novém Jáchymově prodávají pozemky pro desítky rodinných domů. Další se zde staví v lokalitě pod lesem K Pyramidě a dalších dvacet pozemků pro rodinné domy se nyní plánuje. S rostoucím počtem obyvatel poroste i spotřeba vody v obci. Představitelé obce se proto snaží najít i další zdroje, kterými by zásobování domácností v Novém Jáchymově pitnou vodou posílili.

V loňském roce obyvatelé Nového Jáchymova platili za kubík vody celkem 92 korun. Čtyřicet šest korun za vodné a necelých čtyřicet šest korun za stočné.