„Chtěli jsme nejen dětem, ale i rodičům a prarodičům ukázat, co vše mohou v rámci volnočasových aktivit v našem domě dětí a mládeže najít,“ uvedla za DDM Beroun Kamila Zvědělíková.


Kluci a děvčata plnili zajímavé úkoly. Na startu jim pořadatelé akce předali kytičku, po splnění úkolů na jednotlivých stanovištích pak razítko za úspěšné zdolání nástrah. „Děti zdolávaly i překážkovou dráhu. Vydanou energii pak doplnily na stanovišti kuchtíků, ovšem dobrotu si musely samy připravit. Na třetím stanovišti si děti zahrály na malé chemiky a taky trošku kouzelníky. Za odměnu si pak mohly vyrobit berušku.. Svoji zručnost děti otestovaly i na dalším stanovišti, kde si vyzkoušely práci s keramickou hlínou a vymodelovaly šneka,“ vysvětlila Kamila Zvědělíková.

Hvězdárna Žebrák
Hvězdárna Žebrák láká na Astrologický den
Ilustrační foto.
Někteří rodiče ignorují předškolní docházku


Některá zvířata z četného ZOO kroužku v DDM pak děti obdivovaly na posledním stanovišti. Na závěr si všichni vyzkoušeli foukačku, která lákala i dospělé. Kdo byl úspěšný na všech stanovištích, získal balonek. 
„Jednotlivá stanoviště prezentovala činnost našeho domu dětí a mládeže. Kroužky již zahájily svou pravidelnou činnost,“ dodala Kamila Zvědělíková.