Za Středisko volného času Domeček Hořovice to byly Hořovické mažoretky nebo kytarový soubor Trsátka. Zástupci Domečku měli na náměstí i výtvarné dílny, ve kterých si především malí návštěvníci mohli navlékat korálky nebo vyrobit škrabošky.  A kdo se za město jako další představil? Divákům zatančily i starší žákyně ze Základní umělecké školy Josefa Slavíka.

Památky města

Pohodové odpoledne na hořovickém náměstí moderoval Patrik Rozehnal, který na pódiu přivítal i místostarostu města Hořovice Ondřeje Vaculíka. Ten představil nejen historické památky města, ale i nejbližší akci, kterou je sobotní Šemíkův memoriál. „Jde o cyklistickou výpravu, jejíž trasa vede po stopách legendárního Šemíka. Jedeme od Vyšehradu přes Neumětely, končíme pak v Hořovicích," sdělil místostarosta Ondřej Vaculík a doplnil, že trasa měří více jak šedesát kilometrů a akci tradičně pořádá ředitel městského kulturního centra Jiří Šalena.

Setkání na Palackého náměstí zpestřili i Jana Chládková, Yvonne Přenosilová a Marcel Zmožek. Kulturní program nebylo ale to jediné, co akce Českého rozhlasu region Hořovickým nabídla.

Měření tlaku a cukru

Se svým vozem na náměstí přijeli například zástupci Lázní Poděbrady, kteří zájemcům změřili tlak a cukr v krvi. Této příležitosti využila i Alena Blechová. „Nechám si pro kontrolu změřit vše," prozradila obyvatelka Hořovic.

Na akci se představili i hasiči a policisté. Velký zájem byl o jejich techniku, zejména o nový vůz dálničních policistů z Rudné Škoda Superb. Jeho využití návštěvníkům akce přiblížila mluvčí berounských policistů Marcela Pučelíková a zároveň přítomné pozvala na ukázky zajišťování stop na místě činu.

Setkání Českého rozhlasu nese název Region na cestách. V květnu se koná v deseti středočeských městech, Hořovice patřily mezi ně.