V těchto dnech byl nový babybox umístěn v Oblastní nemocnici Příbram. Jeho předchůdce zde funguje už od roku 2008. Původní zařízení vystřídal babybox nové generace. Slavnostní uvedení do provozu se zúčastní i zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess, který zřídil v roce 2005 v České republice první babybox a od té doby jejich síť stále rozšiřuje. Od počátku vstoupily jeho dvířky do nového a snad lepšího života v Příbrami tři děti.

Z rozhledny je vidět Temelín i Klrušné hory
Kraj Zdicím dotaci na rozhlednu neposkytne

„Nový babybox je zhotovený z antikorového plechu. Dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení děťátka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Vnitřní prostor bedýnky je klimatizován. Je opatřen náhradním zdrojem energie a napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony. Prostě mercedes proti trabantu,“ řekl Deníku Ludvík Hess.

„Nový babybox je nainstalován na stejném místě jako ten předešlý. S instalací nového se čekalo do doby, kdy dojde k ukončení stavebních prací na porodnici. Babybox byl instalován až v minulých dnech, aby mohlo dojít k jeho technickému zabezpečení a připojení na novou datovou síť,“ uvedl Martin Janota, mluvčí nemocnice.

Výstavbu velkokapacitního parkoviště v lokalitě Na Podole město Beroun plánuje v příštím roce.V centru města je už několik parkovišť
V Berouně zaparkuje příští rok o 300 aut více