Berounští policisté obnovili sbírku víček od plastových lahví. Tentokrát budou barevná víčka sbírat pro nemocného Tomáška.

„Obrátili se na nás žáci ze Základní školy Tmaň, kteří plastová víčka sbírají několik let. Zaregistrovali, že jsme ukončili sbírku pro nemocného Vládíka, kterou jsme začali  v roce 2014, a požádali nás, abychom nyní pomohli Tomáškovi z jejich školy," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Děti ze Základní školy Tmaň poslaly berounským policistům dopis, ve kterém je požádaly o pokračování sbírky pro svého kamaráda   z druhého ročníku. Tomášek trpí stejně jako Vládík svalovou dystrofií. Je to prý velký bojovník a přes všechny bolesti a těžkosti, které tuto nemoc doprovází, se snaží svůj handicap překonávat. Spolužáci mají Tomáška Blahníka moc rádi      a snaží se, aby s nimi mohl trávit veškeré školní    i volnočasové aktivity. „Nedávno se naše třída i ostatní žáci školy rozhodli, že pro něho zahájí sbírku plastových víček. Potřebuje nový invalidní kočárek, aby mohl být i nadále integrován mezi zdravými dětmi. Pořízení vozíku je pro Tomáškovy rodiče velmi nákladné, neboť s jeho nemocí mají mnoho dalších vydání," vysvětlila druhá třída tmaňské základní školy. Kdo chce Tomáškovi pomoci, může se ke sbírce policie a školáků přidat.