Loni měli provozovatelé koupališť obrovské zisky, tato sezona pro ně skončí pravděpodobně s velkou ztrátou.

To potvrzují i provozovatelé Městského koupaliště Zdice. Podle pracovníků kanceláře Sportovního a technického zařízení města Zdice bude letošní sezona určitě prodělečná.

„Proti loňské sezoně budeme v minusu jak při porovnání návštěvnosti, tak po finanční stránce. Letošní léto je o poznání chladnější než to loňské, které bylo velmi horké a návštěvnosti koupališť moc nepřeje. Ve čtvrtek jsme měli koupaliště otevřené a vykoupat se přišly jen desítky lidí. Víkend byl o něco lepší. Je to ale proti loňsku bída," uvedl k letošní návštěvnosti zdického městského koupaliště za provozovatele František Doskočil.

O velmi rozdílných létech roku 2015 a letošního hovoří i statistiky. Podle nich nebyl letos ještě ani jediný týden, kdy by bylo permanentně více než 20 stupňů. Každoročně se registruje přibližně pět tropických dní, ale letos jsme zatím zažili jen dva.

Městské koupaliště ve Zdicích je letos otevřené už šestou sezonu. Jezdí se sem vykoupat nejen lidé ze Zdic a berounského regionu, ale i z celých středních Čech. Letošní sezona je tak šestá v novodobé historii. Předtím bylo několik let zavřeno a prošlo rozsáhlou rekonstrukcí.

Koupaliště není ničím mimořádné, lidé si zde ale užijí čistou vodu a klid. Koupaliště leží sice u hlavní silnice ve Zdicích, je ale ponořeno v zeleni. Není to koupání pro náročné, ale užijete si tu čistou vodu a klid.

„Mám to tady moc ráda. Chodím se sem s dětmi koupat už několik let. Je tu takový boží klid a hlavně čistá voda," poznamenala Ludmila Sekalová ze Tmaně.

Na nastávající týden meteorologové slibují konečně letní počasí, tak se snad provozovatelům koupališť konečně trochu zvednou tržby. Koupaliště ve Zdicích by mělo být otevřeno nejen v srpnu, ale i v prvním týdnu v září.