Sedmasedmdesát novopečených školáků přijeli přivítat i zástupci města Beroun, a to starostka Šárka Endrlová a místostarosta Ivan Kůs. Spolu s nimi nové žáky přivítal i ředitel školy Pavel Herold.

Přivítání prvňáčků ale nebyl jediný důvod, proč si zástupci města vybrali pro 1. září právě tuto školu. 2. základní škola totiž letos prošla rekonstrukcí, konkrétně jsou zateplené všechny budovy školy včetně tělocvičny. Škola dostala i novou, veselou barevnou fasádu, na které nechybí ani obrázky. A tak ještě před zahájením školního roku se slavnostně stříhala páska.

„Když jsem si v novinách přečetl informaci o projektu Zelená úsporám, kontaktoval jsem berounskou radnici. Jsem rád, že s naším zřizovatelem dobře vycházíme a že se v poslední době myslí na berounské školy, a to nyní nemyslím jen tu naši," svěřil se Pavel Herold. Jak dále dodal, kromě zateplení se ve škole podařilo ještě vyměnit elektrické rozvody, což považuje také za velké pozitivum.

„Rekonstrukce 2. základní školy v Berouně stála celkem 25 milionů korun, ale město na tuto akci čerpalo dotaci z Regionálního operačního programu," odkryla otázku financování této rekonstrukce tisková mluvčí radnice Adéla Felklová.

Starostka Šárka Endrlová společně s místostarostou Ivanem Kůsem pak přišli pozdravit prvňáčky. Kromě toho měly děti, které přišly do školy poprvé, přichystaný na lavici od města malý dárek.