V berounském regionu mohou být cestující klidní, linkové autobusy pojedou podle platných jízdních řádů. Podle vyjádření přepravní firmy Probo Bus Králův Dvůr na webových stránkách se na Berounsku i Hořovicku řidiči ke stávce nepřipojí. V Hořovicích se ale spekuluje o tom, že místní řidiči autobusů stávkující kolegy podpoří. Dokonce už na 6. dubna připravují guláš. Tuto informaci Berounskému deníku potvrdilo několik zdrojů.

Ilustrační foto.
Benefiční akce podpoří sbírku na dětské hřiště ve Svaté

„Něco jsem o tom také zaslechl. Stávkovat ale nebudou. Stejně jako v Příbrami jen symbolicky podpoří kolegy," uvedl zdroj Berounského deníku.

Králův Dvůr každoročně dotuje městkou hromadnou dopravu nemalou finanční částkou, stejně tak Beroun.  „Na letošní rok počítáme s více než dvěma miliony korun. Kromě toho budeme ještě v zastupitelstvu projednávat příspěvky na mzdy řidičů," upozornil starosta Králova Dvora Petr Vychodil s tím, že výši příspěvku, budou zastupitelé schvalovat v červnu.

Ilustrační foto.
Nejstarší žena regionu Anna Švestková má ráda slunce a milé lidi

Město Beroun má v rozpočtu na navýšení platů řidičů městské hromadné dopravy vyčleněno 1,8 milionu. Má ale podmínku, peníze musí přepravní firma použít pouze na navýšení platů řidičů. „Příspěvek a jeho konkrétní výši budou zastupitelé Berouna schvalovat v červnu," poznamenala mluvčí radnice Jitka Soukupová. Dalších zhruba 8,5 milionu korun poskytne přepravci jako dotaci na městskou dopravu .