„V oblasti běžných výdajů budou nejvíce navýšené mzdy úředníků. Dle zákona jsou tarifní platy úředníků po šesti letech navýšené o tři a půl procenta. S tím jsme se v rámci rozpočtu vypořádali. Ostatní položky zůstávají zhruba na stejné úrovni. Ještě očekáváme, že v průběhu konce roku se podaří vykázat přebytek rozpočtu, některé oblasti bychom pak posílili. A to například investice,“ prohlásil Jiří Peřina a nevyloučil, že by město v příštím roce přispělo i do rozvoje městské policie. Hořovičtí uvažují o tom, že by v roce 2015 počet strážníků zvýšili alespoň o dva. Tato změna se váže i na zavedení kamerového systému, který vyžaduje nepřetržitý provoz.

Tím, že se zlepšuje ekonomika, počítají Hořovičtí s vyššími daňovými příjmy. Hořovičtí předpokládají, že by nemuseli čerpat kontokorentní úvěr v takové výši jako v předchozích letech. Ten je pro příští rok navržený ve výši osm set tisíc korun.

Zástupci města se vyjádřili i k tomu, zda budou moci lidé opět využívat bezplatné MHD. „Zatím nepředpokládáme, že bychom tuto službu zrušili,“ doplnil starosta Hořovic Jiří Peřina.

Jak dále uvedl, s ohledem na odhady ministerstva financí a Českého statistického úřadu očekávají navýšení příjmu zhruba o tři procenta.

Návrh rozpočtu na rok 2015 vzala na vědomí rada města Hořovice a doporučila ho zastupitelstvu ke schválení. Nejbližší jednání zastupitelů se uskuteční ve čtvrtek 
11. prosince v 18 hodin v místním klubu Labe.