Část opozice se najednou ocitla spolu s „vládnoucí koalicí" v radě i přímo na radnici. Naopak někteří dosavadní partneři se stahují do ústraní, nechceme-li rovnou říct, že do opozice.

A našel se i ten, tedy spíše ta, která se na celý ten veletoč nejspíš už nechce ani dívat a ze zastupitelstva odstoupila.

Všem prý jde o Beroun. Tak uvidíme. Že by se zastupitelé opravdu rozhodli nekoukat na to, na které kandidátce se jejich jména v komunálních volbách objevila? Že by vyslyšeli výzvu bývalého vedení s tím, že je potřeba myslet na město?

Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak někteří do této chvíle opoziční zastupitelé budou hledat společnou řeč se zbytkem povolebních partnerů, kterými zůstávají ČSSD a Nezávislí Berouňáci.

Starosta Ivan Kůs už naznačil, že se bude muset nová rada sejít a dohodnout na novém programovém prohlášení. V čem asi ustoupí a k jakým změnám opravdu dojde? Uvidíme…

Už teď si jsem ale jistá, že výzva nového starosty, která se opírá i do opozice, že všem jde o Beroun, některé zastupitele nedojme. Na mysli mám hlavně zastupitele za SZ a Beroun sobě
v čele s Tomášem Havlem.

A nový tandem na radnici nenadchl ani zastupitele za TOP 09, což potvrdili už při úterním zasedání.

Tak uvidíme, co nové uspořádání na radnici v Berouně přinese. Všichni by se rozhodně měli do práce obout, protože do příštích voleb nemají 4 roky, ale už jen něco přes 2,5 roku.

To není moc. Pak bude na každém zastupiteli, až bude skládat účet svým voličům, zda se u toho bude červenat.