Zpestřením akce byl doprovodný program. Na trase spanilé jízdy šlo o kaskadérské vystoupení, v zahradě hořovického Společenského domu se kromě soutěží mohli návštěvníci těšit z vystoupení kapel Kohn a Katr. Nechyběly soutěže a občerstvení.
Setkání přilákalo motorkáře nejen z města Hořovice. „Na Cvočku jsme poprvé. Už jsme chtěli jet loni, ale to nám z časových důvodů nevyšlo," prozradil těsně před spanilou jízdou Jiří Vydra z Berouna, který se na akci vypravil s manželkou Janou.

Záštitu nad akcí převzal starosta Hořovic Jiří Peřina. „Dnes je doba, kdy je velice těžké dostat lidi z obývacích pokojů od televizí a počítačů. Motorkářský cvoček je jednou z příležitostí, kdy se daří lidi dostat ven, aby se společně bavili. V současné hektické době neumíme odpočívat. Myslím, že právě motorkářský sport může být tím pravým odpočinkem. Nejenom tím, že se poznáváte, cestujete, ale cestujete v partě. Jezdíte nejen po naší vlasti, ale i po Evropě, mnozí i dál," zmínil starosta města Hořovice Jiří Peřina v úvodu setkání.

Trasa spanilé jízdy odstartovala od hořovického Společenského domu úderem sobotní 11. hodiny a zavedla jezdce až na okraj bývalého vojenského prostoru. Než se na ni motorkáři vypravili, v rozpravě jim pořadatelé připomněli, jaká pravidla by v tak početné skupině měli dodržovat. Navíc byli upozornění, že v jedné části trasy je silnice pokrytá štěrkem, což žádá pomalou, volnou a opatrnou jízdu.

Nejmladším účastníkem setkání byl šestiletý Adam Marek z obce Tlustice. Ten se na trasu spanilé jízdy letos ještě vypravit nemohl, ale v areálu Společenského domu předvedl návštěvníkům svou vlastní jízdu a dal tak všem najevo, že za pár let se ke koloně Spanilé jízdy rozhodně přidá.