„Vše se ale řeší tak, aby se dodržel termín otevření muzea, tedy na začátek letošního adventu," uvedl místostarosta Berouna Ivan Kůs.

Tyto stavení úpravy samozřejmě znamenají i zvýšení rozpočtu na celou akci. „Nebude to ale pro město žádný fatální zásah do rozpočtu," uklidňuje Ivan Kůs.

Stavební práce i přes komplikaci, kterou představují zmíněné krovy, ale pokračují tak, že by měl být termín dokončení splnění. Například samotná zahrada již začíná mít svou podobu.

Souběžně se stavebními pracemi odborná komise řeší i samotnou muzejní expozici. „Pracujeme v současné chvíli již na detailech," upozornil Ivan Kůs. Současně se už řeší i samotný chod muzea tak, aby při otevření muzea již vše fungovalo naplno včetně hrnčířské pece.

V muzeu nebude chybět ani současná keramická tvorba a keramická dílna s ukázkovou výrobou, která má sloužit pro pořádání různých workshopů. Návštěvníci by si tak měli mít možnost vyzkoušet točení na hrnčířském kruhu doopravdy.

Své místo zde najdou i některé nálezy, které byly objeveny při archeologickém průzkumu v Berouně. V zahradě muzea například najdou návštěvníci kopii jedné z hrnčířských pecí odhalených 
U Černého koně.

Na realizaci Muzea keramiky v Zámečnické ulici získalo město dotaci ve výši osm milionů korun.