„V pořadí to je již osmačtyřicátá výstava. Letos zde vystavujeme rekordní počet zvířat. Celkem jich je 560 kusů," uvedl za organizátory suchomastské výstavy Josef Peták.

Z tohoto celkového počtu bylo v klecích k vidění 240 holubů a 233 králíků. „Zbytek je drůbež," upřesnil Jaroslav Peták.
Pořadatelé během výstavy udělili nejlepším exponátům pětatřicet čestných cen.

Ceny za výsledky své páce si z výstavy odnesli i mladí chovatelé. Ti, kteří nedostali čestnou cenu, si domů odnesli pohár.
„Miluji zvířátka. Doma jich mám několik. Sem jsem si přišla vybrat nějakého hezkého králíčka," svěřila se osmiletá Terezka Kolínská.
Chovatelská výstava se pravidelně koná jako Memoriál Vladimíra Pavlyšina, Františka Gillara a Josefa Hanzlíka. Výstava je každoroční a většinou velice úspěšná. Pravidelně ji navštíví stovky milovníků domácích zvířátek.

Letos museli pořadatelé výstavy řešit i několik problémů. Jedním z nich byl i nedostatek klecí pro vystavovaná zvířata. Několik si jich proto museli půjčit od kolegů z Dobříše.

Pořádání výstavy není pro suchomastské chovatele jen zábava, ale také práce. Jen zajištění vystavovatelů a klecí není pro organizátory nijak snadné. Letos museli některé zájemce o vystavení svých zvířat dokonce i odmítnout.