Start třináctého ročníku běhu do vrchu s názvem Lochovice – Plešivec je naplánovaný na neděli 5. července na 11. hodinu. Trasa závodu dlouhého 5,6 kilometru začíná v Lochovicích, končí na vrcholu Plešivce, který je též nazývaný Brdským Olympem. Opět se na ni vydají naši nejlepší běžci i běžci všech věkových kategorií od patnácti do sedmdesáti i více let.

Značný zájem Předchozího ročníku se zúčastnilo 149 běžců, značný zájem o akci zaznamenali pořadatelé i v letošním roce. „Je vždy překvapením, kdo přijde,“ říká ředitel závodu Miroslav Biško.

Pořadatele by například potěšila účast dvojnásobného mistra republiky v maratónu Petra Pechka, který nechyběl na loňském ročníku. Závod si ale pravidelně nenechávají ujít ani závodníci kteří vozí medaile z MS a ME veteránů i ti, kteří běhají jen tak pro radost.

Správný směr

Trasa závodu Lochovice-Plešivec bude značená bílými terči na stromech. Běžci se navíc budou moci orientovat pomocí bílých šipek na zemi, které několik hodin před startem pořadatelé vyznačí. „Závodníkům se pak lépe běží, protože se dívají před sebe, nemusí přímo na stromy. Šipky se budou nacházet před každou odbočkou i křižovatkou, navedou na ten správný směr,“ prohlásil Miroslav Biško a připomíná, že dobré značení je důležité i na konci trasy v zatáčce před cílem.

V rámci závodu Lochovice – Plešivec se uskuteční Český pohár v běhu do vrchu a Přebor Středočeského kraje. Český pohár bude mít jednu kategorii juniorů a jednu juniorek. Kategorie mužů a žen jsou rozdělené věkově, a to po deseti letech. Přebor Středočeského kraje má čtyři kategorie: junioři, muži, juniorky a ženy.

Pořadatelé mají připravené ceny pro první tři závodníky v jednotlivých kategoriích. Středočeši dostávají diplomy a medaile. Český pohár bude odměněný věcnými cenami. Vyhlášení výsledků se uskuteční po závodě v sále obecního úřadu. Závodníci mohou v Lochovicích ze soboty na neděli i přespat ve vlastních spacích pytlích.