Do Velká bitvy, která se uskutečnila v dopoledních hodinách, se zapojili válečníci z celé Evropy. Bitva letos začala trochu netradičně. Diváci se přenesli do roku 1945. Americká armáda dostala za úkol ochránit kulturní a archeologické památky. Najde však artefakt, který vojáky přenese do temného středovku. Děti i dospělí s nadšením hltali průběh bitvy a následné rytířské souboje.

Ilustrační foto
Koupaliště startují sezonu. Pozor na kvalitu vody

Mnozí strávili na Panské louce v Nižboru celý den. „Je tu krásně. Děti si to tady užívají stejně jako my. Jezdí na kolotoči, jsou i prolézačky a další atrakce. Syn je nadšený ze soubojů, tak proč pospíchat domů. Zůstaneme až do večera. Já chci vidět ohnivou show a ohňostroj,“ řekla Pavla Tvrdá z Olešné.

Součástí velké bitvy byl i doprovodný program a středověké tržiště, workshopy pro děti, návštěvě místní sklárny a ukázky tradičních řemesel a vojenské techniky. Děti si mohly zajezdit také na koních.

Jedna holčička z něho ale spadla tak nešťastně, že ji kůň nakopl a ona skončila v nemocnici. „Bylo to nepříjemné, ale nemohli jsme za to. Moc nás to mrzí. Doufáme, že tato nepříjemná událost dopadne dobře a holčička bude v pořádku,“ uvedl jeden z pořadatelů akce.

Pro Vojtu Hubingera i kapelu Moped 56 je letošní rok v hudebním životě nejtěžší. Frontmena kapely čeká těžká operace ramene.
Berounské hradby propojí centrum města