Králodvorský Sokol otevřel univerzitu ve spolupráci s Celoživotním vzděláváním organizovaným Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze loni v říjnu. Do prvního semestru na téma cestování se přihlásilo dvanáct studentek.

„Univerzita dodává témata pro studium, z nichž si vždy sami vybereme. Vybíráme tak, aby nás téma zajímalo, bylo pro nás nějakým způsobem přínosné a abychom se něco dozvěděli,“ objasnila jedna ze studentek a zároveň jednatelka Sokola Světlana Veselá s tím, že studium je určené pro všechny občany, kterým je alespoň padesát let.

Ilustrační foto.
Ve Zdicích budou modernizovat místní rozhlas

Společná výuka se koná v učebně v prostorách sokolovny. Tam se také uskutečnilo slavnostní předání pamětních listů k úspěšnému ukončení historicky prvního semestru studia Virtuální univerzity třetího věku v Králově Dvoře.

Na závěr semestru zajistil lektor Martin Hajný pro studentky prohlídku Národní knihovny v pražském Klementinu.

Při dalším podzimním semestru budou studentky soustředit svou pozornost na české dějiny a jejich souvislosti a také na téma genealogie hledáme své předky. Opět přitom budou využívat nové komunikační technologie a internet, na kterých je dálkové studium virtuální univerzity založeno.

Ilustrační foto.
Peklo na silnicích v kraji: desítky uzavírek