Konají se zde akce, které navštěvují nejen lidé z obce, ale i z okolí. Příkladem byl dětský karneval, který si nenechala ujít stovka dětí.

Stavební ruch posledních dnů naznačuje, že práce na úpravě kulturního domu již začaly. „Prvním zásahem je úprava dešťové kanalizace, do které budou svedené nové okapy," popsal zástupce dodavatelské firmy.

Jak zástupci obce dále uvedli, součástí rekonstrukce, která má být dokončená v polovině letních prázdnin, je i výměna oken, úprava střechy, zateplení budovy a výměna kotle. Neumětelší touto akcí sníží energetickou náročnost dalšího objektu. Celkové náklady se pohybují kolem šesti milionů korun s tím, že tento projekt podpoří dotace.

Rekonstrukce kulturního domu není jedinou letošní akcí obce Neumětely. V předchozích týdnech probíhala stavba kanalizace v další části obce, a to v ulici Na Bráně, která si vyžádala uzavírku ulice. Uvedená lokalita ve směru na Bykoš je nyní už průjezdná.

Dalším zásadním projektem je úprava Velkého rybníka. „Nyní jsme čekali na rozbor vzorků bahna. Ve čtvrtek jsme obdrželi zprávu, že rozbor dopadl dobře," konstatoval starosta Luděk Kuniak s tím, že dodavatelská společnost nyní začne s úpravami. I tuto akce podpoří dotace, jedná se projekt letošního a příštího roku.