V mnoha obcích berounského regionu se sice jejich tradice neujala, ale jsou obce, ve kterých už tato lidová veselice zapustila silné kořeny. K nim patří také obec Broumy.

Staročeské máje se v Broumech uskuteční v sobotu 7. května a zapojí se do nich celá obec. Průvod obcí začne v 15. 30 hodin. V 16. hodin zajistí předtančení Staročeských májů Klub Matýsek. Po něm následuje taneční vystoupení broumské mládeže s Besedou.

Večer pokračuje májová veselice v Broumech taneční zábavou, na které přítomným zahraje R. Jíša. Vstupné na taneční zábavu je 80 korun.

Součástí Staročeských májů je od pradávna stavění májek. Obyčej stavění májí je velmi starý a znají ho po celé Evropě. Možná je to pozůstatek prastarých jarních slavností, kdy strom představoval strážného ducha obce. Stromy vybrané na máje musely být silné, rovné a někdy tak vysoké, že bylo obtížné je porazit a dopravit na místo.

Bylo a i v současné době je zvykem, že si mládež májku nebo-li krále hlídá celou noc. A to proto, aby jim ji někdo z okolních obcí náhodou nepodřízl dříve, než se máje uskuteční. Kromě hlavní májky chlapci stavějí i malé májky před domy dívek. Májky jsou symbolem jara i lásky.