To potvrzuje i mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová: „Už první dny prázdnin, které děti i dospělí tráví volnou zábavou, sportem a koupáním, jako každoročně ukázaly, že i když je tento čas přinejmenším pro děti nejoblíbenějším období v roce, „nabízí" se v něm celá řada možností, jak ohrozit své zdraví. Počet výjezdů středočeské záchrance vzrostl zhruba o pětinu."

Středočeští záchranáři se proto rozhodli, že ani o prázdninách nepoleví v edukační činnosti a navštíví se svým programem turisticky zajímavá místa, kde budou mít návštěvníci po celý den možnost naučit se základy první pomoci, připomenout si nejčastější zdravotní rizika léta a prohlédnout si sanitní vůz.

A tentokrát zamíří do našeho regionu, a to již tuto sobotu. Akci prázdniny se záchranáři můžete se svou rodinou prožít v sobotu 1. srpna v Koněpruských jeskyních, kam záchranáři dorazí po deváté hodině a stráví zde s vámi celý den.

„Prázdniny každoročně prověří připravenost nás, záchranářů. Mnohdy je ale první kontakt se zraněným člověkem do příjezdu našich posádek na vás – a na vás záleží, zda se podaří zachránit něčí život. Věřím, že i tento odlehčený způsob prázdninové výuky první pomoci vám může dodat sebevědomí a odvahu k jednání v kritické situaci," dodal ředitel středočeské záchranky Martin Houdek.

Každý zájemce dostane od záchranářů nově vydanou příručku „První pomoc do kapsy", ve které si bude moct své nabyté znalosti kdykoliv osvěžit. Pro děti budou připraveny balónky s logem ZZS SČK.