Už 28. ročník Poberounského masopustu přilákal vice než dva tisíce lidí. Velkolepý rej maškar provázel zajímavý program plný humorných scének, pěveckých a hereckých vystoupení, který byl pro návštěvníky akce zdarma.

"Je to taky stejně jako při předchozích ročnících úžasné. Počasí je krásné a program taky. Dařbuján a Pandrhola byli skvělí. Přijeli jsme sem s manželem na kole ze Zdic a nelitujeme toho. Skvěle se bavíme," uvedla Katka Šamická.

Na improvizovaném pódiu, které pořadatelé vytvořili z valníku, se vystřídala staropražská kapela Třehusk, dětská lidová muzika Notičky, kejklíř Petr Theimer, pěvecký Třebasbor a řevničtí ochotníci s tradiční masopustní fraškou a další.

Na závěr vydařeného programu porota vyhlásila a odměnila nejhezčí masky a pochovala Masopusta. Poté se průvod vydal na obchůzku obcí v čele s kapelou Třehusk. V průvodu nechybělo koňské spřežení ani medvědář s medvědem.

"Loni našemu průvodu nabídli pohoštění v 38 domácnostech. Letos máme rekord. Je jich přesně čtyřicet," upozornil za organizátory akce Miloslav Frýdl.