Unikátní projekt se ale neobejde bez komplikací. Zatímco v jeho začátcích Hořovičtí přijímali stížnosti od cestujících, kteří upozorňovali především na to, že městská hromadná doprava nenavazuje na příjezdy všech vlaků, nyní na město míří stížnosti, že linka zcela vypadne.

Na tento problém v souvislosti s běžnými spoji cestující upozorňují už několik měsíců. Už v srpnu letošního roku Berounský deník informoval, že spoje vypadávaly například mezi Řevnicemi a Podbrdy či Všeradicemi. Nyní řeší stejný problém Hořovice. „Problém budeme řešet na prosincovém jednání s dopravcem,“ prohlásil starosta Hořovic Jiří Peřina, který upozornil, že pokud vypadne linka na zmíněné trase nemocnice – vlakové nádraží, pacientům vlak ujede, a to je velký problém.

Dopravce o problémech s běžnými spoji ví. V souvislosti s hořovickou MHD je však odmítá. Zdeněk Abraham, ředitel PROBO Bus, ze skupiny Arriva se k tomu vyjádřil: „Žádné spoje nám  v rámci linek MHD Hořovice, které platí město, nevypadly, to bude nejspíš nedorozumění. Linky MHD jezdíme standardně a bez problémů. Na konci srpna nás postihlo několik výpadků na linkách Středočeské integrované dopravy, které zajíždí do Hořovic, ale to bylo skoro před čtvrt rokem, od té doby jezdíme spolehlivě.“

Jak dále Zdeněk Abrahám uvádí, zástupci PROBO Busu se cestujícím i zástupcům kraje omluvili. „Řidičů je v Česku obrovský nedostatek, nás k tomu ještě potkalo letos několik vážných onemocnění a zranění chlapů, co u nás léta jezdili. Náhle jsme se dostali do situace, že jsme nedokázali sáhnout nikam ani po záložním řidiči. Každý den vyjížděl s autobusem na pravidelné linky už i hořovický vedoucí provozu. Obratem jsme požádali o pomoc naše ostatní depa v celé republice. Pomohli nám i kolegové z Trutnova. Od té doby jezdíme spolehlivě," prohlásil ředitel PROBO Busu Zdeněk Abraham.