S tímto výjimečným člověkem, který byl velkým přínosem nejen pro berounský kulturní život, se rodina rozloučí v úzkém kruhu přátel.

Viktor Korček za téměř 40 let své výtvarné činnosti vytvořil téměř 300 obrazů, více jak tisíc kreseb a grafik, plastiky a desítky výtvarných architektonických návrhů.

Jeho díla jsou součástí sbírek jak v České republice, tak i v zahraničí.

Viktor Korček absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor teorie kultury. Dále studoval mimo jiné u pedagogů, jako byli prof. Bohumil Kraus, národní umělec Karel Souček, či ak. mal. Karel Březina. Maloval převážně oleje a zvláštní kombinace pryskyřice a epromalu.

Jako manažer berounského kulturního střediska realizoval výstavy například Jana Preislera, Maxe Švabinského, rodiny Mánesů, Karla Svolinského a dalších.

Viktor Korček byl také hybnou silou a projektovým manažerem při zakládání a řízení mnoha ročníků Mezinárodního hudebního festivalu Talichův Beroun.

Jako pedagog se věnoval práci v ateliéru pouze své dceři Veronice a synu Viktorovi ml. S nimi připravoval svou další společnou výstavu k 65. narozeninám v roce 2013.