Zastupitelé budou volit nového starostu města a potřeba je i doplnit radu. K 31. lednu odstoupil z pozice radního Ivo Hojka (NB), 
a tak z původních sedmi klesl počet berounských radních na čtyři. A složit mandát radního chce před zastupitelstvem
i Patrik Brodan (TOP 09).

Jak se zdá, v Berouně nezůstane téměř kámen na kameni. Jak už Berounský deník informoval, podle dosavadních jednání mezi politickými stranami a uskupeními by 
v čele radnice měl stanout Ivan Kůs (ČSSD). Ten by tak uvolnil post místostarosty, 
v takovém případě budou zastupitelé ze svých řad vybírat nového kandidáta. A i o něm by mělo být rozhodnuto. Místostarostou by se měl stát Michal Mišina (ANO), do té doby opoziční zastupitel.

„Pokud budu v úterý navržen na post starosty Berouna, přijmu to. Jestli budou i další návrhy, to se ukáže až na zastupitelstvu," uvedl místostarosta Berouna Ivan Kůs.

Také on upozornil na nutnost zvolit další členy rady. 
O konkrétních jménech ale hovořit nechtěl. Podle informací, které Berounský deník získal, by se do rady měla vrátit Šárka Endrlová (NB) a novými radními by se měli stát také Eva Chlumská (NB) 
a Vratislav Randa (ODS). Poslední volné křeslo získá nový místostarosta.

Jedním z kandidátů na starostu, o kterém se v posledních týdnech v Berouně také hodně diskutovalo, byl i Patrik Brodan. Protože ten ale chce z rady odstoupit, je vidět, že se na společné spolupráci nedomluvili.

Jak vidí budoucnost Berouna on, ale i další zastupitelé, to se dočtete v úterním vydání Berounského deníku.