Za základní myšlenku celého obytného prostoru považují architekti i investor rozostření hranice bytu a pocitové vtažení města do jeho interiéru.

Zděná stavba s dřevěnými okny přirozeně respektuje hlavní rysy stavění v národopisné oblasti jižního Valašska.
Život na konci Česka lze jen závidět. I díky architektonickému skvostu

„Takže prostor bytu není omezen uvnitř fyzické dispozice a jeho součástí se stává celá metropole obklopující stavbu. Ta nabízí panoramatický výhled skrze bezrámová čtyřskla,“ uvedla k velice zajímavému počinu hlava celého projektu Petr Janda z kanceláře Petr Janda Brainwork

Míru soukromí a příliv denního světla pak lze regulovat pomocí stínících prvků, závěsů a screenů. Právě screeny v bílé barvě zabraňují přeslunění interiéru a navíc i po zatažení zůstávají zevnitř průhledné.

Dispozice odděluje ryze soukromou a společenskou část vyvážením plného a prázdného prostoru. Pohyb mezi patry umožňuje eliptické vřetenové schodiště.

Interiér lze charakterizovat slovy otevřenost, světlost, ušlechtilost
Modrá kuchyň v novém bytě šokuje. Do bytu v Praze se však náramně hodí

Prostor je vybaven z technického hlediska prakticky tím úplně nejlepším, co v době stavby penthousu bylo dostupné. Byť nejsou na první pohled patrné a lze je tak označit za skrytou sílu v pozadí fungujícího bytu. Teplota se reguluje prostřednictvím systémů ve stropech a podlahách. K výměně vzduchu dochází přes takřka neviditelné štěrbiny mezi podlahou a obvodovými skly. 

Střešní se pak nachází kolem centrálního kopečku. Pokrytém trávníkem, stromky, nechybí okrasné záhony a keře s jedlými plody.