Před tím, že se začalo stavět, se pracovalo s tím, že se parcela nachází blízko lesa a nabízí panoramatický výhled do krajiny. Toho architektonická kancelář Ark využila a navrhla, aby zahradní průčelí domu bylo plně otevřeno do volné krajiny. Naopak dle moderních trendů je část domu směřující ke komunikaci uzavřená a vypadá nenápadně. Průchozí technická část objektu pak elegantně spojuje pobytovou terasu a vstupní předprostor domu.

Dominantní městský prvek je sestavený z 10 modulů
Orientační bod i vyhlídková terasa. Paluba Hamburk překvapuje svou originalitou

„Pozemek není oplocen, čímž se umocňuje nekonečnost okolní krajiny, a opticky tak návrh do vnímání obyvatel domu zahrnuje i pozemky sousední,“ zní jedna z myšlenek celého projektu. Dům je charakteristický i fasádním modřínovým laťováním, které zajišťuje i soukromí na pobytové terase.

Ze stavařského hlediska se jedná se sendvičovou dřevostavbu stojící na betonových základech. Zatepleno je minerální vatou. Krytina střechy je z falcovaného plechu. Hliníková okna mají izolační trojskla. Interiér je obložen smrkovými palubkami. Finálním povrchem podlah jsou vinylové dílce. Stavělo se od září 2019 do února 2021. Investiční náklady investor uvedl ve výši 6,5 milionu korun.