Je to vidět nejen na poslaneckém klubu, ale také na tom, že velmi průměrný Karel Havlíček musí za ANO řídit ve vládě dvě ministerstva, protože nikoho schopného Babiš nenašel. Zbytek vládního sboru ANO, snad s výjimkou Richarda Brabce a Roberta Plagy, je dnes bída s nouzí. Osobnosti kolem sebe Babiš neunese, a tak jsou špičky ANO dnes už hlavně přitakávači a přisluhovači.

Čínský režim je nebezpečný pro celý náš svobodný svět

Kdo říká Babišovi pravdu do očí, nebo mu dokonce dokáže odporovat, má smůlu. Z důvodu, že zájmy Česka stavěl nad zájmy Babiše, odchází nyní předčasně ze svého postu velvyslanec při EU Jakub Dürr, jeden z nejlepších odborníků na Unii, jaké Česko má. Odchází proto, že Babišovi neodkýval z pohledu dnešního 500 miliardového schodku nesmyslné seškrtání rozpočtu na české předsednictví v EU v roce 2022.

Babišovými škrty se „ušetřilo“ pár set milionů, ale v sázku se dala reputace i zájmy České republiky. Dürr možná také, na rozdíl od ministerstev ANO ve vládě, málo nadšeně kopal za Agrofert a Babiše ve sporu s EU o premiérův konflikt zájmů. Zcela správně, protože Agrofert ani Babiš nejsou Česká republika. A jejich zájmy jsou v mnohém se zájmy českých občanů ve velmi příkrém rozporu. Proto musel velvyslanec Dürr odejít. Ale snad ne na dlouho. Až odejde Babiš, budou lidé jako on strašně moc potřeba.