Zranění pětasedmdesátileté ženy si vyžádala páteční (9. listopadu) dopravní nehoda v Berouně. Došlo k ní kolem osmé hodiny ranní na křižovatce U Trojana.

Chodkyni srazil na přechodu osobní automobil. Mezi prvními, kdo nehodu zaregistroval, byla prodejkyně z nedalekého novinového stánku. „Slyšela jsem ránu a když jsem vyběhla ze stánku na chodník, sražená paní seděla na silnici. Kolem už bylo několik lidí a zraněná žena si stěžovala na bolest ruky, hrudníku a nohy,“ popisuje situaci Jiřina Kulhánková, která ihned přivolala lékařskou pomoc.

Dopravní nehoda je v šetření policie. „Osmapadesátiletý řidič vyjíždějící z Tyršovy ulice odbočoval vlevo na křižovatce U Trojana a přehlédl chodkyni, která přecházela křižovatku po přechodu. Šofér za volantem automobilu Rover ženou srazil,“ sdělila mluvčí Okresního ředitelství policie v Berouně Veronika Benediktová.

Přivolaná berounská záchranná služba přijela na místo nehody do několika minut od nahlášení. „Lékařská služba zraněnou chodkyni na místě ošetřila a s podezřením nejen na zlomeninu krčku stehenní kosti, ale i ruky převezla pacientku na chirurgické oddělení hořovické nemocnice k dalšímu ošetření,“ sdělila ke včerejší dopravní nehodě mluvčí Středočeské záchranné služby Nina Šeblová.

Zraněná chodkyně si stěžovala na bolest ruky a hrudníku. Přivolaná záchranná služba jí poskytla lékařskou pomoc ihned na místě nehody.