Pískot gum a pak náraz. Policisté vyskakují z auta a honí spolujezdce z ujíždějící felicie. Takový scénář se naskytl v úterý 5. února odpoledne přihlížejícím chodcům a řidičům na křižovatce berounských ulic Tyršova a Havlíčkova.

Policejní hlídka sledovala Havlíčkovou ulicí podezřelého, který se jí pokoušel ujet ve felicii. „Měli jsme oznámení, že nějací pachatelé vykrádají auto, a i registrační značku vozu, kterým pachatelé odjeli. Policejní hlídka se vydala felicii hledat po okolí. Objevila ji stojící v řadě v Havlíčkově ulici,“ popsal akci ředitel Okresního policejního ředitelství v Berouně Miroslav Jerling, který také dorazil na místo.

Řidiče za volantem felicie hlídka ihned poznala. „Jedná se o známou firmu,“ řekl Miroslav Jerling. Řidič využil mezery mezi vozidly a chtěl policejní hlídce ujet. Přitom škrtl o další auto. Policisté se ho snažili zadržet. Dva spolujezdci vyskočili na křižovatce z pronásledovaného auta, policisté za nimi vyběhli a dopadli je. „Jak ale vyskočili z auta, nedovřeli dveře, a ty bouchly do dalšího auta. „Jel jsem dolů po hlavní silnici. Býval bych policistům umožnil průjezd
a odbočil alespoň doleva, tam ale stála auta, která se chystala odbočovat. Nemohl jsem nic dělat a zůstal jsem stát. Nejdřív do mě narazil ujíždějící řidič, pak dveře policejního auta,“ popsal incident řidič Jaroslav Kaucký, který jel právě do práce. Jeho auto mělo promáčklý pravý přední blatník a policejní auto proraženou pneumatiku o obrubník, jak prudce zabrzdilo u chodníku při stíhání utíkajících spolujezdců z felicie. Řidič policistům sice ujel, je ale jen otázkou času, kdy ho dopadnou.