„V Česku nyní odstartuje turistická sezóna, která nabídne lidem mnohem více příležitostí k objevování krás naší země. Já se s rodinou se například chystám do štol v Krušných Horách a do zahrad rekonstruovaných klášterů Plasy, Teplá a Kladruby v západních Čechách. Bydlet budeme v Mariánkách. Letošní prázdniny budou lázně skvělou volbou pro rodiny s dětmi. Bez dětí vyrazíme do Brna. Bar, který neexistuje a hotel Anybody jsou zážitkem na celý rok,“ doporučuje Jan Herget, ředitel CzechTourism.

InfografikaZdroj: DeníkSvůj tip na výlet prozradila i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová: „Já bych výletníky ráda pozvala k nám, do východních Čech. Všichni znají Adršpach, ale Teplické skály, Ostaš nebo Broumovské stěny jsou možná ještě hezčí, a nově zrekonstruovaný broumovský klášter by měl povinně vidět každý Čech.“

Velký přehled tipů na výlety a nejrůznější akce ale pravidelné přináší i Deník. Řadu zajímavých míst i užitečných cestovatelských informací představujeme v rámci seriálů Češi v pohybu, co s kde děje pak čtenáři ví díky naší rubrice Tipy Deníku.

Tady žijeme, tady pomáháme.Zdroj: DeníkTento článek pochází z přílohy Tady žijeme, tady pomáháme, která je součástí pátečního vydání Deníku. Nejdete v ní:

* Zajímavé čtení, příběhy a užitečné informace.
* Dozvíte se například, jakou pomoc můžete i teď čerpat jako občan či firma.
* Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová přibližuje podpůrné projekty pro cestovní ruch.
* V přehledné grafice zjistíte, kam můžeme za hranice a jaká kde platí omezení.
* Nechybí ani další Tipy Deníku na zajímavé akce.

Nezapomeňte si proto v pátek 5. června koupit váš regionální Deník, se kterým za jednu cenu dostane:

* přílohu o koronaviru
* TV Magazín
* kupony na Slevový týden.

Dovolená u moře - Ilustrační foto
Jak se dostat na dovolenou na jih Evropy: Přes Německo zatím nejezděte