Restaurace Homy Fusion
close info Zdroj: Deník/Lenka Prokšová zoom_in Restaurace Homy Fusion.
Vyhlášené jídlo: Sushi - Dragon roll - 8 kusů za 380 Kč (Uvnitř: Smažená kreveta v těstíčku, avokádo, okurka, krabí krém a Philadelphia sýr. Vně: BBQ úhoř, teriyaki omáčka a sezam).
Doporučení: Jestli jste příznivcem sushi nebo grilovaných pokrmů, tak určitě zamiřte do restaurace Homy Fusion, která se specializuje na moderní interpretaci klasické vietnamské, japonské a thajské kuchyně. Podnik nabízí přátelský, profesionální přístup a výtečné pokrmy.
Šenk Na Parkánu
close info Zdroj: Deník/Lenka Prokšová zoom_in Šenk Na Parkánu.
Vyhlášený nápoj: pivo Pilsner Urquell nefiltrovaný ležák - cena za 0,5 litru - 59 Kč.
Doporučení: Žádné z českých měst není s pivem spjato tak, jako Plzeň. Na to nejlepší plzeňské pivo, konkrétně na nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell, přijíždějí lidé nejen z celého kraje, ale i z republiky, už řadu let do věhlasné restaurace Na Parkánu.
Pizzeria Da Pietro Plzeň
close info Zdroj: Deník/Lenka Prokšová zoom_in Pizzeria Da Pietro.
Vyhlášené jídlo: pizza AL PROSCIUTTO COTTO (260 Kč) a nebo pizza AL PROSCIUTTO CRUDO DI PARMA (300 Kč)
Doporučení: Pizzu zde pečou v ručně vyrobené peci na bukovém dřevě při teplotách 390 - 420 °C po dobu maximálně 90 sekund. Díky tomu zůstává těsto vláčné a měkké, suroviny si zachovají svoji originální chuť. Kromě skvěle upečené pizzy zde lidé mohou ochutnat vždy čerstvou mozzarellu, perfektně zralá rajčata plné chuti či sezónní variace bruschetty.
Restaurace Na Statku v Mirošově
close info Zdroj: Deník/Václav Havránek zoom_in Mirošovský restaurant Na Statku.
Mirošovský restaurant Na Statku je mezi gurmány osvědčenou značkou. Pokrmy zde totiž připravují z pečlivě vybraných surovina vyzrálých mas. Navíc pečivo, štrůdly, škvarkové pomazánky či knedlíky pocházejí výlučně z domácí kuchyně.
Lákavé nabídce v jídelníčku vévodí klasická svíčková (195 Kč).
Pípa a Vývrtka v Sušici
close info Zdroj: Deník/Daniela Loudová zoom_in Pípa a Vývrtka v Sušici
Zde si přijde na své každý, kdo si chce pochutnat na kvalitním moravském, českém i zahraničním víně.
Bistro Píďalka Tachov - láká Kateřina Butaki
close info Zdroj: Deník/Kateřina Butaki zoom_in Bistro Píďalka v Tachově.
Jde o rodinný podnik a vaří tu s láskou, bez éček. Celé menu se tvoří pocitově a manželé Alexandra a Daniel Suchý své recepty připravují sami. Specialitou Bistra Píďalka jsou například indické Samosy (145 Kč).
Country Saloon Beňovy
close info Zdroj: Deník/Daniela Loudová zoom_in Country Saloon Beňovy.
Milovníci steaků si přijdou na své právě zde, jelikož jim steaky připravují na ohni přímo před jejich očima. Nejoblíbenější je flank steak 400 g/590 Kč.