Čtenářka Radka Třísková: Žitná pizza

Ingredience na těsto: hrnek žitné mouky, vejce, bílý jogurt, sůl, mletý kmín.

Ingredience na dozdobení: 5 dkg šunky, 5 dkg sýra, cherry rajčata, hrst baby špenátu, kečup se stévií, oregáno.

Postup: V misce uhněteme těsto, rozválíme, dáme do menší koláčové formy vyložené pečicím papírem. Potřeme kečupem, posypeme oregánem, na to šunku na kousky, pokrájený špenát, půlky cherry rajčátek, pečeme čtvrt hodiny v troubě na 180 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 5 miniut do trouby, aby se sýr pěkně roztekl.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.