Vižina

I obec Vižina se zapojila již poněkolikáté do akce Česko zpívá koledy. Občané se sešli u kapličky, hudba byla pouštěna z obecního rozhlasu, děti dostaly prskavky, aby byla navozena vánoční atmosféra. Do slámového betlema ke svaté rodině a jehnatku byla přidána další postavička - kočicka, která je v každém betlémě, jenom není pokaždé vidět.

Hořovice

K akci Česko zpívá koledy se připojila i 2. ZŠ Hořovice a Gymnázium V. Hraběte. V 10 hodin se na chodbě školy rozezněl sbor žáků, studentů a pedagogů. Po chodbách stály davy, které za klavírního doprovodu, zpívaly známé české koledy. V 11 hodin se děti z 1. stupně 2. ZŠ Hořovice sešly před kostelem na Víseckém náměstí, aby si za doprovodu paní učitelky Langerové a žáků 6.A zazpívaly také několik vánočních koled. Sem tam poletovala sněhová vločka, tak to navodilo tu správnou adventní atmosféru.

Beroun-Závodí

Akce školní družiny v berounském Závodí navazuje na projekt České republiky s názvem Česko zpívá koledy. Letos již startuje 12. ročník této akce, kde lidé napříč Českou republikou se společně scházejí, aby si mohli zazpívat a zkrátit si čas čekání na Vánoce, ale si i zpříjemnili vánoční atmosféru zpíváním koled či vánočních písní. Po dvou covidových letech se oblíbená akce vrátila na náměstí a do vesnic, ale i k nám do místního parku v blízkosti školy, pod krásný vánoční smrček. Česko zpívá koledy 2022 bylo započato dnes 7. prosince v 18 hodin. V malém předstihu však začala akce na Závodí s názvem „Družina zpívá koledy“. Akce, která u dětí, ale i jejich rodičů má velký ohlas je za námi. Začali jsme v 16 hodin v místním parku a s námi se zde sešlo kolem 100 našich příznivců – rodičů, prarodičů, sourozenců dětí, ale i místní občané. Krom zpívání tradičních koled jsme si k akci přidali i pásmo veršů a vánočních písní, které v průběhu vystřídala i hra na flétnu a vystoupení tanečního kroužku. Na úplný závěr jsme si pak všichni zazpívali píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. A na úplný závěr pak společná fotografie rodičů s dětmi. Po dnešku můžeme říci, že Vánoce nám již pomalu klepou na dveře.