Centrum Prahy patří z hlediska podnikání k nejpostiženějším místům v zemi. Podle analýzy propadly loňské tržby až o osmdesát procent a může za to absence turistů.

Analýzu zadalo sdružení Centrum žije! - spolek pro restart Prahy, jehož zakládajícími členy jsou hotel Alcron, Zátiší Catering Group a skupina Crestyl. Aktivity spolku podporuje i Praha 1, jejíž rada studii schválila. Na vypracování se podílela advokátní kancelář Havel & Partners, poradenská firma Grant Thorton a Institut strategického investování při Vysoké škole ekonomické.

Videoklip k písni evokuje tragický životní příběh bratra majitele hořovického panství a akrobatického letce Tassila prince Hanau.
Filip Strejc nazpíval novou píseň, videoklip přibližuje prince Tassila

Podle shrnutí utržily hotely v centru metropole v roce 2019 11 až 14 miliard korun a v roce 2020 očekávaly propad o 80 procent. Maloobchody a restaurace pak předloni utržily 36 až 46 miliard, za loňský rok to má být o 40 procent méně. Centrum Prahy je podle studie spolu s Karlovarskem, Chebskem a Českokrumlovskem nejpostiženějším regionem v republice, což je dáno vysokou mírou turistického ruchu, který v důsledku pandemie klesl na minimum.

Krásné fotografie noční Prahy nám ze své procházky zaslal Jiří Baran z J. Baran Photographer. Máte i vy nějaké podobné fotografie? Pošlete nám je na skcstrednicechy@vlmedia.cz.

Děti z berounské družiny v Závodí na masopustní procházce.
Berounská družina se vydala na masopustní procházku